Studenterrådet ved Aarhus Universitet

- En organisation, der varetager de studerendes interesser!

Seneste nyheder fra Studenterrådet

Læs vores magasin Delfinen online

Vores magasin Delfinen er tilbage. Tjek vores nye hjemmeside ud delfinen-magasin.dk. Vi skriver til dig som studerer på Aarhus Universitet om studieliv, kulturliv, debatterer uddannelsespolitik og fortæller om de events, du ikke vil gå glip af. Læs også dette interview med Delfinens redaktører og deres ambitioner for dit studiemagasin på AU. Indholdet er ganske gratis, vi håber du finder vores indhold relevant.

Ny ledelse på Studenterrådet

Fredag den 3. marts trådte det nye forretningsudvalg i Studenterrådet officielt til med Emil Outzen valgt som ny formand. I den anledning stillede JP Aarhus formanden 10 skarpe spørgsmål om de studerende, han fremover taler på vegne af. Han oplever, at stress blandt de studerende er et voksende problem, at det er svært for studerende at finde et sted og bo i Aarhus, og han mener at uddannelsesloftet skal afskaffes hurtigst muligt. Læs hele interviewet:

Her

Valgresultat: Studenterrådet får kanonvalg

Stemmerne er talt op. Studenterrådet bevarer sine to poster i universitetsbestyrelsen, hvor Sune Koch Rønnow og Lieve Vermeulen i det næste år skal repræsentere de studerende. Samtidig er alle pladser i de fire akademiske råd også blevet besat af Studenterrådet. Sammenlagt har Studenterrådet fået 89,6 % af stemmerne ved valget, hvor 18,87 % af de studerende har stemt. Læs mere om valgresultatet: Her

Universitetsvalg på vej, hvad stemmer du?

Fra den 21.11 – 24.11. skal du tage stilling til, hvem du ønsker skal repræsentere dig og dine synspunkter, når der skal træffes beslutninger på Aarhus Universitet. Følg med på Facebook, hvor vi løbende fortæller om kommende valgarrangementer. Studenterrådet har opstillet to repræsentanter til universitetsbestyrelsen – Sune Koch Rønnow og Lieve Vermeulen. Du kan læse mere om valget, kandidaterne og afgive din stemme:

Her

Tale til demonstrationen mod SU-forringelser

Tordag den 13 oktober 2016 afholdt Studenterrådet ved Aarhus Universitet sammen med en lang række organsationer en demonstration mod regeringens forslag om at skære 20 % i SU-en og skære ned på kvaliteten på på landets uddannelser. Demonstrationen blev afholdt både i København, Odense, Aalborg og Aarhus. I Aarhus var Studenterrådets formand en af talerne til de flere tusind, som var mødt op.

 Se talen her

Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag

Kom i Universitetsparken fredag den 15. september! Vi blænder op for en dag med sportsaktiviteter, konkurrencer og live musik fra kl. 8 om morgenen til midnat. Arrangementet er gratis og for alle, uanset om du læser til psykolog, pædagog, elektriker eller ikke studerer overhovedet. Vi ses forhåbentlig til en af årets største festdage i Aarhus.

Studiemesse 2017! Ses vi?

Igen i år får vi besøg af en række spændende virksomheder og organisationer, som har en masse favorable tilbud med til de studerende på Aarhus Universitet. Det foregår i Aulaen på Aarhus Universitet fra den 4.-6. september fra kl. 10.00-16.00.

Læs mere

Nyt Delfinen-magasin med fugle som tema #205

Stort interview med den frie, rejselystende forfatterfugl Troels Kløvedal. Retshjælpens brevkasse svarer på, om man kan få løn, imens man er fløjet syd på, og hvad man skal gøre, når man har vendt næbbet hjem fra ferie og oplever, at man har haft indbrud? Og så har AU som institution selv påbegyndt en eksamen i dette forår, når de skal bedømmes som uddannelses-institution.

Læs mere

“jeg har ikke indgået aftale med dem – eller har jeg?”

Blogindlæg fra Retshjælpen

Har du nogensinde været i tvivl om, hvorvidt du har indgået en aftale om køb af en bestemt genstand, eller har du andre gange været bange for, at du har været forpligtet, fordi du har modtaget noget som du ikke har bestilt?

Læs mere

Seneste nyt i Studenterpolitik på AU

Læs om Studenterrådets holdning til nedskæringer, billeder fra vores reception i februar og et interview med prorektor på AU Berit Eika. Det er alt sammen i det nyeste nummer af magasinet – Delfinen.

Læs mere

Studenterrådet ved Aarhus Universitet søger skribenter

Vil du gerne formidle din viden og erfaring som studerende i Aarhus videre på en spændende måde til dine kommende medstuderende?

Så skal du være med til at skrive Studenterhåndbogen for 2017.

Læs mere

Nyt markedsføringsmateriale for 2017

Mange virksomheder benytter sig af muligheden for at markedsføre sig overfor de studerende gennem et af vores forskellige medier. Få en annonce i studiemagasinet Delfinen, eller Studenterhåndbogen, som blivet givet til de nye studerende til studiestart, eller få en stand på vores årlige studiemesse, som i år får besøg af over 80 virksomheder og organisationer og hele 15.000-20.0000 studerende forventes at runde messen. Læs mere om messen og vores andre medier. Studiemessen foregår fra den 4.-6. september.

Studiemessen Studentterådet ved Aarhus Universitet

Læs mere

På fredagsbar med Morten Østergaard

Morten Østergaard var fredag den 27. november tilbage på Aarhus Universitet i sine gamle vante omgivelser, hvor han selv læste, drak øl og diskuterede politik, som man stadig gør i dag i den samfundsfaglige fredagsbar. Klokken havde nærmet sig halv fire, mørket var ved at falde på, og de første øller var knappet op til summen af snak og julemusik efter en lang studieuge.

Læs mere

Hvorfor skal jeg stemme til Universitetsvalget?

Læs i det nyeste nummer af Delfinen om, hvorfor det er vigtigt, at studerende stemmer til det kommende universitetsvalg, som afholdes fra d. 23-26 oktober, hvem du kan stemme på og Hvorfor medlemmerne af universitetsbestyrelsen Sarah Junge og Andreas Birch Olsen sammenligner politikkernes syn på universitetsstuderende med produkter fra fabrikker.

Læs mere

Studenterrådets formand talte foran 10.000 demonstranter

10.000 studerende og elever demonstrerede torsdag d. 29 oktober i Aarhus mod regeringens forslag om, at uddannelsessektoren skal spare 8,7 milliarder på uddannelse frem til år 2020. Det kommer oven på et år, hvor en vis fremdriftsreform er blevet hverdag for de studerende på Aarhus universitet, som presser de studerendes uddannelseskvalitet. Formand for Studenterrådet Sune Koch Rønnow mener, at regeringens er uambitiøs   overfor de unge studerende, og han savner visioner. Se og hør talen, han holdte på Store Torv i Aarhus.