Formandsskabet i Studenterrådet fejrer dagens gode nyhed.

AU lemper fremdriftsregler efter indstilling fra Studenterrådet

På baggrund af en indstilling fra Studenterrådet ved Aarhus Universitet har ledelsen besluttet at fjerne aktivitetskravet, som blev indført med fremdriftsreformen. Studenterrådet indsamlede over 60 støtteerklæringer fra store foreninger og organisationer både lokalt på universitetet men også fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Danske Studerendes Fællesråd samt foreninger fra andre universiteter.

Konkret betyder det, at studerende ikke længere skal optjene 45 ECTS-point om året for at bevare studiepladsen.

Det her er noget, Studenterrådet har arbejdet på i flere år. Derfor er vi meget glade for, at universitetsledelsen har taget vores indstilling seriøst og valgt at fjerne et af de krav, der stod i vejen for en bedre uddannelse,” siger Alexander Estrup, formand for Studenterrådet ved Aarhus Universitet.

Netop fagligheden har sammen med trivslen været nogle af de punkter, Studenterrådet har fremhævet, når der er blevet talt om fremdriftsreglerne.

Ændringen af aktivitetskravet betyder, at de studerende fremover selv kan tilrettelægge deres uddannelse, så der for eksempel bliver plads til studierelevant arbejde, frivilligt arbejde eller andre aktiviteter, der bidrager til uddannelsen udenfor selve universitetet.

Ændringen betyder, at vi nu får plads i vores uddannelsesliv til alt det, der betyder noget for vores faglighed og vores CV. Den dygtige statskundskabsstuderende kan nu sige ja tak til et forløb som kampagnemedarbejder til kommunalvalget, uden at det går ud over studiet, ligesom musikvidenskaberen kan tage på tour i udlandet for en periode, uden at komme langt bagefter og ende med et dårligere resultat,” uddyber Marie Dall, næstformand for Studenterrådet ved Aarhus Universitet.

Studenterrådet havde også indstillet til en afskaffelse af kravet om maksimal studietid, men dette valgte universitetet at beholde. Det betyder dog ikke, at Studenterrådet stopper kampen.

Læs mere her: https://newsroom.au.dk/nyheder/#news-18907