Beretning fra Politikkonference på DTU

Sejre, politik og nyvalg. Sådan kan sidste weekends politikkonference opsummeres.

PK 1

Studenterrådet var i weekenden fra den 15. – 17. november til Politikkonference i Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Politikkonferencen fungerer som DSF’s øverste myndighed. Det er her alle studenterrådene i Danmark lægger retningen for DSF’s politik og organisation. Denne politikkonference bød på valg af et nyt Forretningsudvalg i DSF, vedtagelse af en arbejdsplan, vedtagelse af et politikpapir om bolig samt en ændring i DSF’s struktur så den bliver mere demokratisk og transparent. Udover at være fyldt med politik, fungerer weekenden også som det tidspunkt, hvor vi mødes med andre studenterpolitikere, på tværs af landet, og lærer hinanden at kende samt udveksler vigtige erfaringer fra vores arbejde.

PK 2

På politikkonferencen blev vores egen Heidi Klokker, studenterrepræsentant i AU’s bestyrelse, valgt som Næstformand og Uddannelsespolitisk Ordfører for DSF. Hos Studenterrådet er vi ikke i tvivl om, at Heidi Klokker kommer til at gøre et fremragende stykke arbejde for studerende i hele Danmark.

”Jeg vil arbejde præcis ligeså hårdt, som jeg har gjort i Aarhus bare på nationalt plan. Vores uddannelsesinstitutioner udfordres af ødelæggende reformer, og jeg har været rastløs og higet efter, at komme til at arbejde imod dem i folketinget,” udtaler Heidi, efter en veloverstået konference på DTU.

PK 3

Endelig var Politikkonferencen en oplagt mulighed for at fejre, at elev- og studenterbevægelsen endelig har fået ændret planloven. Studenterrådet ved Aarhus Universitet har været en bærende kræft i kampagnen og lobbyindsatsen for at få planloven ændret. Vi var derfor naturligvis meget stolte over, at kunne fejre denne sejr med resten af DSF. På politikkonferencen vedtog vi et nyt boligpapir, der skal sikre, at vi vinder endnu flere sejre på boligområdet i fremtiden. Vi skal sikre at flere og flere studerende bor i en bolig, der er til at betale.

Sidst skal der lyde en stor tak til de mange fagrådsaktive, der deltog i politikkonferencen. Det var en fornøjelse at kunne repræsentere Studenterrådet ved Aarhus Universitet med en så stor, dygtig og glad delegation!