Vil du have en halv fastalavnsbolle? Hvad med en halv kandidat?

Regeringens kandidatreform er i dag blevet præsenteret – der er mange ting på tegnebrættet, også en del vi ser med bekymrende øjne på.

Regeringen vil omlægge op mod 50% af kandidatuddannelserne til 1-årige kandidater, med fokus rettet på humaniora og de samfundsvidenskablige uddannelser.

Efter pressemødet gik vi i Nobelparken, hvor en stor del af vores humaniorauddannelser hører til. Her gav vi halve roser, halve fastalavnsboller og halve æbler ud til de mange studerende: ”Vil du have en halv fastalavnsbolle?”. De fleste vi mødte kiggede spøjst på os, og fortalte at de da helst ville have den hele – det forstår vi godt!

Med over skulderen havde vi både DR Nyheder og TV2 Østjylland. Derudover fik vi samme dag også snakket med P4 Østjylland og Omnibus.

Vi i Studenterrådet ved Aarhus Universitet mener bestemt, at der er grund til bekymring her. En 1-årig kandidatuddannelse vil koste samfundet dyrt, det vil presse de studerende (mere end de i forvejen er!), det vil stille danske studerende og dimintener anerledes på det europæiske arbejdsmarked, og det vil gøre det svært at vedholde relationerne til de mange virksomheder og organisationer, som hvert semester tager kandidatstuderende ind som praktikanter.