Studenterrådet i medierne

Mangel på studieboliger

JP bragte i september 2017 to artikler om boligsituation for studerende i Aarhus.

»Der er pres på boligmarkedet, så folk bor mange forskellige steder. Vi mangler stadig studieboliger i byen, og en fjerdedel af de studerende bruger mere end 5.000 kr. på husleje om måneden. Det er næsten hele SU’en,« siger Emil Outzen, formand for Studenterrådet.

Læs mere om boligsituationen, og hvad Studenterrådet synes om de ”kreative” løsninger i de to artikler:

Odder Kommune vil bygge boliger til aarhusianske studerende 

Bragt i Jyllands-Posten den 18. september 2017.

Gammel telefoncentral agerer base for boligsøgende studerende

Bragt i Jyllands-Posten den 19. september 2017.

 

Skal SU skæres ned for at dække det hul, regeringen selv har gravet?

Den 23. marts skrev vores næstformand, Sana Mahin Doost, et læserbrev i Aarhus Stiftstidende. Hun gør rede for at venstre-regeringen selv er skyld at kvaliteten på uddannelserne halter, og at tage pengene fra SU’en ikke er konstruktiv, hvis målet er at få bedre uddannede studerende.

Ny duo skal stå i spidsen for 45.000 studerende

Vi har fået nye ledelse i Studenterrådet. JP Aarhus var til vores reception og talte med vores nye formand Mads Hareskov Jørgensen og næstformand Sana Mahin Doost.

Aarhus Universitet og VIA skal spare 400 mio. kr.

Den 11. februar 2016. Studenterrådets formand Sune Koch Rønnow kommenterer på nyheden om, at Aarhus Universitet endnu engang skal ud i en sparerunde. Læs artiklen her.

Revision af Fremdriftsreformen kan blive en stramning

Regeringen tager et eftersyn af Fremdriftsreformen, men deres løsningsforslag vil ikke fjerne de problemer, reformen har bragt med sig, det mener næstformand for Studenterrådet Bertil Moesgaard Andersen i læserbrev i Stiften. Læs artiklen her.

Halvdelen dropper eksamen

Fremdriftsreformen har betydet, at de studerende automatisk bliver tilmeldt reeksamen, konsekvensen er, at halvdelen af de studerende ikke møder op. Læs vores Studenterrådets Formand kommentar til sagen her.

Er det uddannelsernes tur til at spare, igen?

Stiften d. 29 oktober. Læserbrev af Studenterrådets formand Sune Koch Rønnow. FINANSLOV: Regeringen mener, at det er uddannelsernes tur til at spare i den offentlige sektor. Derfor har Esben Lunde foreslået at spare 8,7 milliarder på uddannelse frem til 2020. Spørgsmålet er, om regeringen har ret? Læs mere her.

10.000 gik på gaden i Aarhus mod ’sindssyge besparelser

Metroxpress hev fat i vores formand Sune Koch Rønnow, efter han havde talt foran til demonstrationen mod regeringens planer om milliardbesparelser på uddannelsesområdet. Læs kommentaren her.

7000 tilmeldt demonstration i Aarhus

TV2 Østjylland. 29. oktober 2015. Dagen inden demonstrationen mod besparelser på 8,7 mia. Læs mere her.

Minister kan glæde sig til håndskrevne breve fra Aarhus-studerende

Nej tak til Fremdriftsreformen! I oktober satte vi fokus på fremdriftsreformen, og gav de studerende mulighed for at ytre deres utilfredshed. Læs artiklen i Stiften her.

Frivilligt arbejde ryger først

Den 3. oktober 2015 i Stiften. Studenterrådets næstformand Bertil Moesgaard fortæller om konsekvensen af Fremdriftsreformen her.

Studerende: Det er ikke en drukdag

Aarhus Universitet afholdte igen i år Danmarks Største Fredagsbar-Idrætsdag. Vores eventmanager Sara Jeppesen fortalte TV2 Østjylland mere om arrangementet, som blev afholdt den 11. september. Se interviewet her.

20.000 skal til kæmpe fredagsbar

Dagen inden Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag 2015 går i gang, fortæller tovholder på arrangementet Sara Jeppesen, hvad hun forventer af dagen i morgen. Læs mere her.

Nye studerende på messe for at lære Aarhus at kende

Studenterrådet afholdte den årlige Studiemesse. den 1. september 2015 på AU. Over 80 virksomheder og organisationer, for at komme i kontakt med omkring 20.000 studerende. TV2 var også forbi messen, klik på billedet og se indslaget.

Studiemesse TV2 Øst Studenterrådet